Η ΕΤΑΜ συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το 2ο Living Lab, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου INTERREG MED: MD NET – “Mediterranean Diet When Brand meets people”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Βασικός σκοπός του έργου, είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών της Μεσογειακής Διατροφής – που μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες – καθώς και η αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων των συμμετεχουσών χωρών για την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής ως τμήμα αναπόσπαστο της μεσογειακής ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια του LLB, παρουσιάστηκε στα παιδιά το έργο και οι στόχοι του, συζητήθηκε η αξία της Μεσογειακής Διατροφής, αφενός στο πλαίσιο της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και αφετέρου ως τρόπου ζωής, ενώ στη συνέχεια βάσει των κατευθύνσεών τους, δημιουργήθηκε ένα σνακ με βάση το χαρούπι, το λάδι και τις σταφίδες,  που υπάρχουν στην περιοχή και αποτελούν αναπόσπαστες πρώτες ύλες της Μεσογειακής Διατροφής.

  Ατζέντα

  Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για τη διεξαγωγή του 1oυ Living Lab


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ