Σε συνέχεια της πρώτης πρότασης που υπεβλήθη στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το Δίκτυο Τουρισμού Υπαίθρου e-παιθρος, ακολούθησε 2η πρόσκληση στην οποία υποβλήθηκε πρόταση με τίτλο JoInOuT, η οποία και εγκρίθηκε.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, στο οποίο η ΕΤΑΜ Α.Ε έχει αναλάβει την εκπόνηση του συνολικού Μaster Plan, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-19-20 Μαρτίου 2022 στην Αγία Άννα της Εύβοιας η 3η  Συνάντηση –  Διαβούλευση με τους θεσμούς και τους πολίτες.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “PLASTECO”, του διαπεριφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG EUROPE, στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Ρεθύμνης, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τη «Σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης από τις περιφερειακές αλυσίδες αξίας, μέσω της επίτευξης συναίνεσης με παραγωγούς και καταναλωτές».

Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή τους πρώτους μήνες του 2022 και σε συνδυασμό με το νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, προβλέπεται αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης τόσο για την Κρήτη όσο και για τις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας.

Η ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο του έργου MISTRAL, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTEREEG MED 2014-2020, θα υποστηρίξει την Περιφέρεια Κρήτης η οποία – σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ – διοργανώνει στις 21 Απριλίου 2021 διαδικτυακό learning camp με σκοπό την ενίσχυση της δικτύωσης των επιχειρήσεων του τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης και την ενημέρωση σχετικά με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και τη νέα προγραμματική περίοδο.

Το Δίκτυο e-παιθρος αποτελεί cluster επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού της υπαίθρου, στο οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις, τοπικοί & αναπτυξιακοί φορείς, ερευνητικά & ακαδημαϊκά Ιδρύματα, με Συντονιστή – Φορέα Αρωγό την ΕΤΑΜ ΑΕ. Η ΕΤΑΜ ΑΕ, ως Φορέας Αρωγός του e – παιθρος, διοργανώνει και σας προσκαλεί στο 3ο διαδικτυακό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom με ομιλητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κύριο Δημήτρη Γούσιο.

Η ΕΤΑΜ ΑΕ συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Λασιθίου και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, το 3ο Living Lab που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MD NET – “Mediterranean Diet – When Brand meets people”, του ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED 2014-2020.

Στο πλαίσιο του έργου Δίκτυο Υποστήριξης Τουρισμού Υπαίθρου – Δίκτυο e-παιθρος, – πρότασης που εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και αφορά στην πρόσκληση «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ/ΣΣΚ» – 1η Πρόσκληση: «Φορέας Αρωγός», διοργανώθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ηλεκτρονική συνάντηση του έργου από το συντονιστή του έργου ΕΤΑΜ ΑΕ, μέσω zoom.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “INNOVAGRO”- Development of an innovative network for the promotion of extroversion of agro-food companies in Adriatic-Ionian Area (Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην Αδριατική και το Ιόνιο), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών (ΜΑΙΧ), οι παρακάτω ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις:

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: “MISTRAL”- Mediterranean Innovation Strategy for transnational activity of clusters and networks of the Blue Growth του ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED 2014-2020, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, προσκαλεί τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης που δραστηριοποιούνται στη Γαλάζια Ανάπτυξη, να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή σε διακρατικό, εκπαιδευτικό εργαστήριο και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης.