O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έθεσε την Πέμπτη 5, Μαΐου 2016, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας» και το Παράρτημα αυτού και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σκοπός του Αναπτυξιακού νόμου όπως αναφέρει το Υπουργείο, είναι η προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς πόρους, η τεχνολογική αναβάθμιση, η διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας (branding), η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης, η μετακίνηση στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας για την παραγωγή πιο σύνθετων προϊόντων, η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και εν τέλει η εξασφάλιση καλύτερης θέσης της χώρας στο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Διαβούλευσης.