Η ΕΤΑΜ ΑΕ ως Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης του Δήμου Σητείας, συμμετείχε στην Ενδιάμεση Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σητεία στις 14 έως 16 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του έργου “ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ & ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: GEOSTARS” το οποίο αποτελεί έργο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ.

Βασικός σκοπός του έργου, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στα τρία Γεωπάρκα που εντάσσονται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO  – των περιοχών Τροόδος, Σητεία και Ψηλορείτης – και αποσκοπεί να κεφαλαιοποιήσει την περιβαλλοντική αξία ως θέμα δασικής αναψυχής και να την ενισχύσει μέσω της σύζευξης με την αστροπαρατήρηση. Ειδικός στόχος είναι η δημιουργία μιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού που ως προέκταση της φυσικής αξίας των χώρων, αξιοποιεί συγκριτικά πλεονεκτήματα κλιματολογικών στοιχείων και επιδιώκει την συνύπαρξη των επιστημών γεωλογίας και αστροφυσικής.

Κατά τη διάρκεια της Ενδιάμεσης Συνάντησης, συζητήθηκε η πορεία και η εξέλιξη των ενεργειών ωρίμανσης των βασικών έργων υποδομής που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια του έργου.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ