ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γνώμονα την εξωστρέφεια και στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων του νησιού μας στις διεθνείς αγορές, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, στην Κολωνία της Γερμανίας με μεγάλη ανταπόκριση και θετικά σχόλια από τους χιλιάδες επισκέπτες.

Από την Κρήτη 16 επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης-Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών-καταναλωτών.

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την δυνατότητα να γευτούν την εξαιρετική ποιότητα τους ήταν: ελαιόλαδο & ελιές, οπωροκηπευτικά, μέλι, βότανα, νερό, φρέσκοι χυμοί, αρτοσκευάσματα, καθώς και προϊόντα αλόης.

Στην έκθεση, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης καθώς και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Κουρουπάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης ανέφερε ότι «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, στηρίζοντας τους παραγωγούς και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της Κρητικής οικονομίας. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια. Τα προϊόντα μας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές, που να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την μοναδικότητά τους. Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει έμπρακτα το τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειες μας, συγκλίνουν στην υλοποίηση του στόχου αυτού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης-Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης δήλωσε: «Η παρουσία της Αγροδιατροφικής και των επιχειρήσεων – μελών μας στην έκθεση ANUGA 2017 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη φετινή συμμετοχή μας και εύχομαι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις – μέλη μας να συμμετέχουν στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε η  Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας Α΄ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαρία Βασιλάκη.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρώπη και την Ελλάδα “The European Food Masters – Taste the Authentic”, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στήριξε την παρουσία των επιχειρηματιών στη Διεθνή Έκθεση με στόχο την προβολή και προώθηση των Βιολογικών, ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων τους.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο κατά τη διάρκεια του οποίου, η Chef, Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ετοίμασε γαστριμαργικές δημιουργίες, που παρασκευάστηκαν με βιολογικά, ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν, μέσα από τις κρητικές συνταγές την υψηλή ποιότητα τους και τη γευστική τους υπεροχή.

H ANUGA όπως είναι γνωστό, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας. Στην έκθεση φέτος,  συμμετείχαν συνολικά 7.200 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 150.000.


Τα στελέχη της ΕΤΑΜ ΑΕ παρευρέθησαν στο περίπτερο, στηρίζοντας τους επιχειρηματίες-μέλη της Αγροδιατροφικής καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ANUGA, μπορείτε να επισκεφτείτε το site της έκθεσης.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ: Περιφέρεια Κρήτης