Ο Δήμος Σητείας διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2015 στη Σητεία (Πολύκεντρο Δήμου Σητείας). Οι συνεδρίες είναι πρωινές και η προσέλευση του κοινού – εγγραφές ξεκινάει στις 9:30 κάθε ημέρα.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Στον ίδιο χώρο, και τις δύο ημέρες, διοργανώνονται παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες με καλλιτέχνες, αριστοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και της Καρπάθου καθώς και χορευτικά συγκροτήματα με επίδειξη παραδοσιακών χορών από την Κρήτη και την Κάρπαθο. Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη και η προσέλευση του κοινού ξεκινάει στις 19:30.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης, ο συνδυασμός και η ενσωμάτωσή τους στο πολυσύνθετο πολιτιστικό προϊόν της περιοχής αλλά και η παρουσίαση των επιρροών και διασυνδέσεων με τη μουσική λαϊκή παράδοση άλλων περιοχών. Στο Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της επιτόπιας και αρχειακής έρευνας και καταγραφής της μοναδικής ταυτότητας και των ιδιαίτερων μουσικών μοτίβων της Ανατολικής Κρήτης.

Το Συνέδριο εντάσσεται στις δραστηριότητες του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού Δήμου Σητείας, και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Τ.Π.Α.) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας και του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει σα στόχο την ανάδειξη της Σητείας σε σημείο επώασης ιδεών και τόπο συνάντησης πνευματικών δημιουργών με επίκεντρο τη μελέτη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της Κρητικής λαϊκής παράδοσης και του μακραίωνου και πολυσύνθετου ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Ανατολικής Κρήτης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και την οργανωτική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και της εταιρείας συμβούλων ΕΤΑΜ Α.Ε.

πρόγραμμα | πρόσκλησηραδιοφωνικό σποτ

Επισκεφτείτε και κάντε like στη σελίδα του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού Δήμου Σητείας στο