Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού που διοργανώνει η UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και την υποστήριξη του πανεπιστημίου της Λευκωσίας και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή από τις 11.00 έως τις 19.00 σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo.

Η διοργάνωση υλοποιείται στο πλαίσιο της 3η Greek Tourism Expo που φέτος πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό και έχει ως στόχο να ¨ενώσει¨ τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση σύμπραξης όλων των εκπροσώπων του κλάδου με κοινό στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν και συμπράττουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η θεματολογία του συνεδρίου διακρίνεται στις ακόλουθες κατηγορίες (Ενδεικτικά):

  • Γαστρονομικός τουρισμός Παρόν & Μέλλον
  • Το πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού
  • Ο γαστρονομικός τουρισμός-Εννοιες & ορισμοί
  • O γαστρονομικός τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις
  • Σκιαγραφώντας το γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας
  • Το μάρκετινγκ του γαστρονομικού τουρισμού
  • Γαστρονομικός τουρισμός και Μεσογειακή διατροφή

Κey note speaker του συνεδρίου είναι η κα Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017,Certified Ambassador of the World Food Travel Association,Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences) η οποία θα παρουσιάσει τις τάσεις στον κλάδο των τροφίμων  για το 2017.

Τέλος αναφέρεται ότι για το συνέδριο έχει συσταθεί επιστημονική επιτροπή η οποία εποπτεύει το περιεχόμενο των ενοτήτων και των ομιλιών με πρόεδρο τον κ.Περικλή Λύτρα, αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας και μέλη της ακαδημαικούς των πανεπιστημίων Χαροκόπειο και Λευκωσίας.

Πληροφορίες για το συνέδριο στα e-mail. Post.eat@yahoo.gr (κα Μάγδα Πειστικού, Διευθ. Τουριστικής Ανάπτυξης UNESCO Πειραιώς και Νήσων) και kostasmouzakis@gmail.com, (κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, Διευθυντής Γαστρονομίας και Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας UNESCO Πειραιώς και Νήσων ή στα γραφεία του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων 2104967757, unescop@otenet.gr.

ΠΗΓΗ: http://unescopireas.gr/